Monday, 23 February 2015

Selalunya..

Ayat yang saya selalu dengar dari kakitangan swasta atau kerajaan. Tetapi setelah diberi penerangan terperinci mereka faham betapa pentingnya insurans personal.

Saya tidak perlukan insurans nyawa kerana sudah ada insurans company? 

Kebanyakan kita mempunyai insurans dari company dari tempat kita berkerja,tetapi tahukah anda berapa maksimum anda boleh gunakan dari insurans company.Selalunya maksimum bagi kegunaan bagi insurans company adalah dari RM 5000 - RM 10000.
Cth:jikalau Bil perubatan anda RM 20K anda terpaksa menaggung nye sendiri bagi RM 15k tersebut.

Pernahkah anda terfikir jikalau anda bertukar kerja atau diberhentikan kerja,tiba-tiba anda diserang penyakit,Insurans company lama anda tidak akan cover anda lagi. Pernahkan anda terfikir bahawa insurans company tidak menjamin anda sepenuhnya.
Dan pada ketika itu baru anda teringat untuk mengambil polisi insurans individu anda terpaksa juga membayar sendiri penyakit tersebut dan tidak ada mana-mana syarikat insurans yang baik hati akan cover penyakit anda seumur hidup

Saya akan ambil  insurans individu  bila dah nak pencen sebab rasa diri tidak akan sakit semasa muda?

Jika anda menziarah orang yang sakit di hospital tu cuba lihat, adakah semua yang sakit tu orang tua je.. tiada yang muda.  Cuba Tanya adakah sakit tu meraka nak.. atau adakah sakit tu mereka tau datangnya bila-bila..?
Anda perlu tahu bila anda mengambil  insurans individu di kala umur telah meningkat diwaktu tua bayaranya adalah  sangat tinggi berbanding jika anda mengambil di usia masih muda.
Akhirnya anda tidak akan mengambilnya dan bila sakit anda akan masuk ke hospital kerajaan. Dan apabila layanan kurang memuaskan anda complain sedangkan anda boleh mendapat layanan setimpal dengan apa yang anda bayar.

Kalau saya sakit saya masuk hospital kerajaan, murah..

Apabila anda menziarahi sanak saudara dihospital, adakah anda pernah terfikir betapa susahnya nak melawat, kena beratur di pintu masuk, tunggu berjanggut untuk nak masuk lif, masa yang singkat, dan terpaksa berebut dengan orang ramai yang lain untuk melawat.
Apatah lagi jika anda sendiri yang admit wad hospital.  Dah la sakit, terpaksa terdampar di wad kecemasan beberapa lama, sementara menunggu giliran untuk masuk wad, kena marah pulak lagi. Nak marah balik tak larat. Terpaksa redho je..
So.. adakah anda mahu rasa layanan seperti vip yang special, senyuman manis dan diiringi dengan background instrumental yang mengasyikkan.  Bilik air peribadi, atau memesan makanan yang sihat dan ikut selera anda..
Tidak salah melaburkan sesuatu yang baik untuk diri sendiri.  Ajarlah diri dengan member ganjaran yang istimewa untuk diri anda. Tidak rugi jika anda melabur untuk insuran anda sendiri.  Jika perlukan maklumat lanjut hubungi say Huzaimi Alias 013-584 0655.


Wednesday, 2 July 2014

SHARING IS CARING

Cerita daripada MNS


Client A : Ada 2 medical card. Satu dr PruBSN yg mempunyai limit RM50,00 setahun dan satu lagi dari kampeni XYZ yang juga mempunyai limit RM50,000 setahun

Client B : Ada satu medical card saja dr PruBSN yang mempunyai had tahunan RM100,000
Client A & Client B masuk spital untuk menjalani rawatan jantung dengan kos berjumlah RM80,000

Untuk pengetahuan, GL (Guarantee Letter) hanya dikeluarkan untuk SATU medical card saja pada satu satu masa.

Jadi, apa akan jadi kepada client A? Nampaknya Client A terpaksalah bayar cash pakai duit sendiri dulu untuk baki RM30,000 dan kena buat tuntutan semula kemudian.

Client B pulak boleh swipe terus RM80,000 dari medical card dia yg satu tu sebab kos perubatan masih di bawah had limit.

Kesian kan kat Client A? Tapi takpe, kesian lagi kepada orang-orang yang langsung takde medical card. Tepuk dada, tanya selera 

Kredit to Mohd Nor Sharip

Hubungi 013-5840655 # Huzaimi Alias

CARA MEMBUAT TUNTUTAN

Bagaimana mudahnya untuk membuat tuntutan bagi bil dan elaun hospital.  Saya akan masukkan satu cara mudah bagaimana tuntuan tuan/puan dilakukan.




Perkhidmatan Hospital Alliance Services (HAS)
        Tuntutan terus dari hospital ke PruBSN, anda tidak perlu membayar bil terlebih dahulu. Akan hanya berkuatkuasa selepas 120 hari (3 bulan) bermula dari tarikh polisi (tarikh pada medical card).  Sekiranya dimasukkan wad pada 3 bulan pertama daripada tarikh polisi, tidak kira sama ada masuk hospital panel atau tidak, anda perlu membayar dahulu bil dan caj perubatan. Kemudian, semua laporan perubatan, bil dan resit asal pembayaran perlu diserahkan kepada PruBSN untuk bayaran semula (reimbursement).

        Namun, sekiranya anda dimasukkan ke hospital Panel PruBSN disebabkan kemalangan parah, HAS boleh digunakan terus tanpa menunggu 3 bulan. Diingatkan, hanya kemalangan sahaja.

        Sekiranya tuntutan  menggunakan perkhidmatan online (HAS), anda hanya perlu membawa Medical Card PruBSN ke hospital panel, dan tunjukkan medical card anda kepada kakitangan hospital bahagian kemasukkan pesakit akan mereka menguruskan selanjutnya. 

       Sekiranya terdapat sebarang masalah, anda perlu menghubungi konsultan anda dengan segera. Sebagai langkah bijak, anda dinasihatkan untuk memaklumkan kepada konsultan yang anda dimasukkan ke hospital. Ini bagi membolehkan konsultan anda sentiasa dalam keadaan bersedia sekiranya berlaku sebarang masalah ketika masuk atau keluar hospital.

Tempoh Tuntutan
 
Tempoh tuntutan bergantung kepada jenis tuntutan dan dokumen yang diperlukan untuk membuat tuntutan. Berdasarkan pengalaman saya, sekiranya semua dokumen tuntutan telah lengkap, biasanya dalam masa 3 atau 4 minggu akan dapat cek daripada PruBSN. Namun begitu, ia bergantung kepada kes-kes tertentu. Sebagai contoh, tuntutan elaun hospital biasanya lebih cepat daripada tuntutan disebabkan kematian, atau pampasan sakit kritikal.
Anda boleh hubungi konsutan anda untuk mengetahui status tuntutan yang telah dihantar.


Apa yang penting sentiasa bawa kad medical PruBSN anda walau di mana anda berada.  Malang boleh berlaku bila-bila masa.

Jika anda rasa menarik, hubungi 013-584 0655
# Huzaimi Alias untuk maklumat penuh..

Sunday, 22 June 2014

MENTOL KEHIDUPAN



Mentol yang menerangi cahaya adalah umpama keluarga, dan sumber elektrik adalah pendapatan anda.

#Apakah yang akan berlaku jika sumber elektrik terputus suatu hari nanti? 
#Adakah ada persediaan utk menghadapi kegelapan tersebut?

Betapa perlunya pelaburan SEKARANG membeli generator bagi menjamin mentol tersebut terus mengeluarkan cahaya..


Huzaimi Alias

Monday, 21 April 2014

BERTINDAK...

TINDAKAN BETUL HASILKAN MASA DEPAN 

YANG CERAH




# Rasa selesa sekarang tidak semestinya sama selesa akan datang.

# Rasa sihat sekarang tidak semesti sama sihat akan datang.

# Dan takdir Tuhan sekarang adalah takdir yang akqn datang

# Bertindak sekarang untuk hasil yang akan datang.

# Supaya apa yang baik sekarang memberi kesan yang baik di masa mendatang

# Langkah anda mengambil polisi bersama PruBSN takaful sekarang memberi keselesaan jiwa di masa yang akan datang.

# PERCUMA pengiraan bulanan dan cenderahati "MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI" jika anda SMS <prubsn> ke 013-584 0655 SEKARANG!!! Sebelum 30 April 2014