Tuesday, 24 December 2013

PRUBSN SMARTLINK

POLISI UNTUK ANAK TERSAYANG

PruBSN Smartlink (Plan Pendidikan Anak).


 


Had Umur
Medical Care Plan - Enriched
Life Protection

Hadiah Kecemerlangan Akademik

Minimum : 20 minggu dlm kandungan.
Atau 14 hari selepas lahir.


Medical Card mininum RM600,000
Elaun Hospital RM200/sehari.
Elaun ICU RM100/sehari.
Elaun Bedah RM2500/procedur (unlimited)
Pampasan Komplikasi Kehamilan


Critical Illness : RM30,000
Biasiswa akibat Kematian Ibu@Bapa : RM120,000 dlm bentuk Biasiswa RM1000/bulan selama 10 tahun.


UPSR : 50% dari premium tahunan.


PMR : 100% dari premium tahunan.


SPM/STPM : 150% dari premium tahunan.


Diploma/Degree : 200% dari premium tahunan.

Cash Value :
Antara RM30,000 hingga RM60,000



=================
Pakej A : RM1800 setahun
Pakej B : RM2400 setahun
Pakej C : RM3600 setahun
Pakej D : RM4800 setahun.


KENAPA....

Kenapa aku jadi ejen pruBSN takaful.



Kerana isteriku.. sekarang aku tak risau pasal kewangan untuk perubatan. Keselesaan waktu di hospital. Dilayan seperti orang kelas A sewaktu di hospital. Kawan-kawan dan keluarga tak merungut ketika melawat tanpa mengira waktu. Menunggu di hospital macam tunggu di bilik hotel.

Tapi dulu... bila isteriku sakit, mula kepala jadi runsing. Memang aku kakitangan kerajaan. Free je masuk hospital kerajaan. Dan bagi yang mengetahuinya tentu tahu. Bukan aku kata hospital kerajaan tak bagus. Tetapi terlalu ramai orang. Dan kakitangan, jururawat, doktor tak cukup tangan nak layan semua. Pernah ketika isteriku sakit kerana apendix pecah. Punya lama menunggu sedangkan ketika itu isteriku meraung kesakitan. Dan akhirnya aku bawanya ke hospital swasta. Alhamdulillah selamat walau pemdahannya menjangkau RM7000. Dan sebelum itu pembedahan cyst RM4000. Dan sebelumnya.. setiap bulan warded sekurang-kurangnya 3 hari menjangkau RM 3000 sebulan. Mana tak runsing. Semuanya menggunakan duit sendiri, kad kredit, simpanan.
 

Dan kerunsingan itu berkurangan bila aku dan isteri mengambil insurans prudential. Tapi waktu tu tiada takaful. Dan sekarang telah bertukar kepada takaful prubsn. Banyak perbezaannya. Anak dan isteri mendapat rawatan yang selesa dan yang terkini pembedahan buang fibrod serta membetulkan rahim oleh Datuk Dr. Hamid Arshad. Kos sehingga RM17000. Bilik esekutif, kebetulan sama level dengan bilik founder dan chairman public bank Tan Sri Dr Teh Hong Piow. Rasa macam orang kaya pula. Dan Alhamdulillah isteriku selamat.
 

Setelah lama menyertai insurans prudential terdetik hatiku alangkah bagusnya kalau dapat membantu orang lain kesedaran memiliki insurans untuk diri dan keluarga. Bukan sekadar dilindungi, tetapi sebagai pelaburan juga di masa tua kelak. Berdosa rasanya tidak memberitahu ramai orang perkara ini. Atas sebab itulah aku menyertai ejen insurans takaful prudential BSN. MILIKI INSURANS SEBELUM SAKIT. Kerana sakit boleh datang tidak mengira masa. Dan bila dah ada penyakit tiada insurans yang boleh cover sakit tersebut.

Dan kepada sesiapa yang nak tahu berkenaan PruBSN takaful insurans boleh call / SMS / Whatsapps 0135840655

Biarkan kita tinggalkan dunia ini dengan sedikit harta kepada waris..